De Vaatrisico-app

Door op 13-09-2017

Zoals in de multidisciplinaire richtlijn Cardiovasculair risicomanagement (CVRM) staat vermeld, wordt de beslissing om een patiënt te behandelen voor hypertensie of dyslipidemie grotendeels bepaald door het tienjaars risico op ziekte of sterfte door hart-, en vaatziekten (HVZ). Dit risico kan worden bepaald aan de hand van de risicotabellen die opgenomen zijn in de CBO-richtlijn Cardiovasculair risicomanagement uit 2011.

In de tweede en derde lijn heeft een groot deel van de patiënten al een behandelindicatie in verband met een reeds doorgemaakt cardiovasculair event of een erfelijke dyslipidemie. Op de overige patiënten is de CVRM-risicotabel zeker van toepassing. Voor zowel de patiënten met primaire, als voor hen met een secundaire cardiovasculaire preventie gebruik ik in de spreekkamer de Vaatrisico-app.

Deze app is bedacht door internist en vasculair geneeskundige prof. dr. Frank Visseren van het UMC Utrecht en is ontwikkeld door het UMC Utrecht Hart- en vaatcentrum, in samenwerking met het Medical App Co-Creation Center (MAC3) van het UMC Utrecht.

Log nu in om het volledige artikel te bekijken of om te reageren.

Abonneren

Informatie over dit artikel

Auteurs Louter, L.
Thema Wie gebruikt wat?
Publicatie 13 september 2017
Editie FocusVasculair - Jaargang 2 - editie 3 - Editie 3, 2017