De Vaatrisico-app

Wie gebruikt wat

Zoals in de multidisciplinaire richtlijn Cardiovasculair risicomanagement (CVRM) staat vermeld, wordt de beslissing om een patiënt te behandelen voor hypertensie of dyslipidemie grotendeels bepaald door het tienjaars risico op ziekte of sterfte door hart-, en vaatziekten (HVZ). Dit risico kan worden bepaald aan de hand van de risicotabellen die opgenomen zijn in de CBO-richtlijn Cardiovasculair risicomanagement uit 2011.

In de tweede en derde lijn heeft een groot deel van de patiënten al een behandelindicatie in verband met een reeds doorgemaakt cardiovasculair event of een erfelijke dyslipidemie. Op de overige patiënten is de CVRM-risicotabel zeker van toepassing. Voor zowel de patiënten met primaire, als voor hen met een secundaire cardiovasculaire preventie gebruik ik in de spreekkamer de Vaatrisico-app.

Deze app is bedacht door internist en vasculair geneeskundige prof. dr. Frank Visseren van het UMC Utrecht en is ontwikkeld door het UMC Utrecht Hart- en vaatcentrum, in samenwerking met het Medical App Co-Creation Center (MAC3) van het UMC Utrecht.

Log in om het volledige artikel te lezen of een reactie te plaatsen

Abonneren

Download bij dit artikel

Direct abonneren

Word nu abonnee van FocusVasculair en ontvang:

• 4x per jaar het nascholingstijdschrift;
• toegang tot het online kenniscentrum;
• 4 geaccrediteerde e-learnings per editie.

Direct abonneren