Gezocht

FocusVasculair is op zoek naar een nieuwe
redacteur en hoofdredacteur

FocusVasculair is een onafhankelijk en praktijkgericht nascholingsconcept over interdisciplinaire vasculaire geneeskunde. FocusVasculair bestaat uit een hoogwaardig Nederlandstalig nascholingstijdschrift in combinatie met een toegankelijk digitaal kennisplatform met geaccrediteerde e-learning, waarmee jaarlijks 16 nascholingspunten te behalen zijn.

De huidige vakredactie bestaat uit internisten van verschillende specialismen, een cardioloog en een huisarts. Samen dragen zij zorg voor de kwaliteit van onze nascholingen, waarin de zorg rond de vasculaire patiënt vanuit verschillend specialistisch perspectief wordt belicht. FocusVasculair geeft hiermee invulling aan de vraag naar praktische kennis over diagnostiek en behandeling van de vasculaire patiënt. Deze nascholing bedient met name internisten, maar ook een aanzienlijke groep anesthesiologen, neurologen, cardiologen, aios en verpleegkundig specialisten heeft haar weg naar FocusVasculair gevonden.

FocusVasculair is ter versterking van haar redactie op zoek naar een nieuwe redacteur en een nieuwe hoofdredacteur.

 

Redacteur

De redactie bestaat uit zes enthousiaste redactieleden en een hoofdredacteur, en is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van het tijdschrift. De redactie vergadert vier keer per jaar (face-to-face of telefonisch), bepaalt dan de thematiek van de komende edities, en nodigt vervolgens auteurs uit. In gezamenlijk overleg beoordeelt u als redacteur artikelen, nieuws en andere informatie op kwaliteit en waarde voor de abonnees.

 

Hoofdredacteur

De hoofdredacteur speelt een cruciale rol bij het voortdurend vernieuwen van het tijdschrift om aansluiting op de wensen en verwachtingen van de abonnees te waarborgen. Hij/zij heeft een breed netwerk, een brede belangstelling voor de vasculaire geneeskunde en affiniteit met de verschillende medisch specialisten die nascholen met FocusVasculair. De hoofdredacteur zet samen met de uitgever de koers uit en wordt ondersteund door de redactie, een bureauredacteur en een e-learningredacteur.

 

 

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd of wenst u meer informatie? Neem dan contact op met:
Manon van Deijnen, uitgever, vandeijnen@prelum.nl, 030-63 55 060 (tijdens kantooruren)
Fenne van den Hoogenband redactiecoördinator, hoogenband@prelum.nl